"Guiding voor carrièreplanning" is een systeem van de middelbare school in het systeem geworden

In 2020 werd het nieuwe toelatingsexamen voor college in Shandong officieel geïmplementeerd en heeft het het vijfde jaar bereikt.Gedreven door de testmodus „6 selectie en 3” niveau, voor middelbare school en kandidaten, om de onderwerpen te kiezen waar ze goed in zijn en voldoen aan de vereisten van toekomstige hogescholen en universiteiten, is er één ding dat „vooraan” moet zijn ” .De verslaggever heeft van veel middelbare scholen in Jinan geleerd dat veel scholen een carrièreplanningmodel of systeem hebben gevormd in overeenstemming met de schoolomstandigheden. in vrijwilligers en vinden een geschikte toekomstige ontwikkelingsrichting.

Open een verplichte cursus voor carrièreplanning op de middelbare school training „lokale” experts

In de nieuwe coderingsmodus van het college hebben de veranderingen in beleidsmaatregelen zoals de selectie van cijfers en vrijwillige rapportagemodellen studenten een grotere keuze van autonomie gegeven en universiteitsmajors toestaan ​​om naar het podium te gaan. Om studenten te verkrijgen die een duidelijke ambitie hebben voor majors, promoten talenttraining en ontwikkeling op lange termijn.Maar voor middelbare scholieren die niet veel weten over disciplines en majors, hoe kies je degene die bij zichzelf is?

Experts van het provinciale ministerie van Onderwijs hebben geïnterpreteerd dat ze een discipline kunnen kiezen die hen meer wetenschappelijk past. Majors van hogescholen, persoonlijke persoonlijkheidskenmerken en beroepstijden, en zelfs de bezetting van familieleden en sociale relaties.

De hervorming van het nieuwe toelatingsexamen voor college benadrukt verder de selectiviteit en vereist de middelbare school om studenten zelfbewustzijn, curriculumselectie, vrijwilligerswerk van college -inschrijving, loopbaanplanning, enz. Te begeleiden, en studenten helpen de juiste ontwikkelingsrichting te kiezen op basis van hun eigen feitelijke situatie.”Meningen over het doen van een beter middelbare schoolontwikkelingswerk”, uitgegeven door de provincie Shandong, zijn middelbare scholen vereist om studenten te helpen bij het uitvoeren van zelfcognitieve begeleiding, academische electieve begeleiding, ervaring met beroepsindustrie, professionele applicatiebegeleiding en ander werk. Er zijn veel middelbare scholen opgericht om een ​​speciaal studentenontwikkelingssysteem te starten.

Shandong Provinciale experimentele middelbare school heeft een verplichte cursus voor carrièreplanning opgezet en de schoolgebaseerde studieboeken geschreven van „High School Career Education”.De cursus opent verschillende modules voor drie cijfers, vooral om middelbare scholieren te begeleiden om zelfmanagement te leren, cursussen te selecteren, vertrouwd te raken met de toegangskanalen, de applicatiemethoden te beheersen, enz. Jaar van het laatste jaar.

Het carrièreplan is niet alleen voor de studenten.Vanaf het einde van de toelating van de student op de middelbare school, hield de school een „thuis -school gezamenlijke bijeenkomst” om ouders te helpen de positie van hun kinderen te herkennen en „Verlichtingeducatie” uit te voeren voor loopbaanplanning.Via de „Parents University” en andere kanalen begeleiden ze ouders om gezinseducatie te geven op basis van de kenmerken van studentenkenmerken. „Sommige ouders zijn ook 'experts’ geworden na studeren met de school.”

Tegelijkertijd hebben sommige middelbare scholen ook hun eigen „lokale” experts getraind. worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan beleidsinterpretatie -activiteiten zoals de persconferentie van het Provinciale Department of Education’s College Entrance Examination, zodat studenten meer vertrouwen hebben in het selecteren van wetenschap en loopbaanplanning.

Nodig hogescholen en universiteiten uit om deel te nemen aan de campusactiviteiten van verschillende activiteiten om contactmogelijkheden te „doordringen”

Als u een goed onderwerp wilt kiezen en uw majors wilt melden, moeten kandidaten zorgvuldig de vereisten van hogescholen en universiteiten en grote majors op selectie -vakken bestuderen, zodat hun keuzes voldoen aan de vereisten van hogescholen en universiteiten.In relevant beleid vereisen middelbare scholen ook de middelbare school om het werk te promoten met universiteiten om samen te werken met hogescholen en universiteiten, en college -experts en professoren uitnodigen om regelmatig een counselingrapport voor college -major voor middelbare scholieren te kiezen.

Om studenten in staat te stellen „contact op te nemen” vóór het toelatingsexamen van het college en geconfronteerd worden met vragen, nemen veel middelbare scholen verschillende vormen aan om in verschillende vormen „binnen te komen”.Jinan Xicheng Experimental Middle School integreert activiteiten op het gebied van carrièreplanning, een daarvan is het „hoogtepunt” het „University Festival”.In april van dit jaar bijvoorbeeld kwamen de hoofden van het wervingskantoor van 52 universiteiten in het hele land naar de middelbare school. De scholingsfilosofie van de universiteit, professionele instellingen, werkgelegenheidsontwikkeling en andere hot kwesties.De persoon die verantwoordelijk is voor het wervingskantoor van het College legde ook zorgvuldig uit, persoonlijkheids begeleiding en het beantwoorden van vragen voor middelbare scholieren.

Shandong Normal University Acciliated Middle School heeft ook actief een „dubbel hoog” gezamenlijk onderwijsplatform opgezet, dat meer dan 50 provinciale en buitenlandse hogescholen en universiteiten uitnodigt om naar de school te gaan met meer dan 50 provinciale en buitenlandse universiteiten, waaronder de Universiteit van China om uitgebreide toelating te maken en face -to -face beurzen voor middelbare scholieren en ouders.

Naast de gecentraliseerde activiteiten „University Festival” bieden veel middelbare scholen studenten ook subtiel kansen om contact op te nemen met studenten in hun dagelijkse activiteiten.Bijvoorbeeld, op het Campus Science and Technology Festival van de Shandong Provincial Experimental Middle School, brachten veel universiteiten het display van de geavanceerde technologie: Beijing University of Aeronautics and Astronautics, „Stream Cytic Cyanaties op basis van weerstandsweerstandsgebaseerde beeldvormingstechnologie”, ” Benen en voettypen van het Beijing Institute of Technology Bionic Dexterous Machine -ratten, slimme auto’s, imitatierobots „, de” glijdende machine van de Noordwestelijke polytechnische universiteit „zonder kracht om een ​​glijdende prestatie te verlaten”, Harbin University of Technology’s „Spring Festival Gala Dancing Robot”, Shandong University’s, „Robot, Smart Logistics Moving Robot, Double Foot Robots” enzovoort, het aantrekken van veel studenten die geïnteresseerd zijn in gerelateerde velden.

Bovendien gaan continue college -experts de campuscolleges binnen en zullen uitstekende afgestudeerden op de middelbare school die studeren in hogescholen en universiteiten naar school terugkeren om ervaring te delen, die het schooljaar loopt.

Experts van het provinciale ministerie van Onderwijs interpreteerden dat kandidaten hun toekomstige professionele neigingen en professionele belangen in de selectie van onderwerpen en het invullen van hun majors moeten overwegen.Daarom moeten kandidaten aandacht besteden aan het cultiveren en ontdekken van hun eigen sterke punten en hobby’s tijdens het middelbare schoolpodium en hun toekomst plannen om redelijke keuzes te maken.Daartoe creëerde de middelbare schoolschool ook de mogelijkheid om „jezelf te kennen” voor studenten.Jinan Xicheng Experimental Middle School heeft bijvoorbeeld zorgvuldig een aantal psychologische mini -games opgezet op het „Career Planning Festival” om middelbare scholieren te helpen hun interesses, vaardigheden en toekomstige richtingen op de loopbaanontwikkeling beter te begrijpen.

Middelbare scholieren kwamen in de professionele ervaring van het University Laboratory als een „nieuwe favoriet”

Naast „Please Come In”, gebruiken middelbare scholen ook hun respectieve voordelen om scholen te runnen, verschillende activiteiten te organiseren om studenten in staat te stellen „uit te gaan”, de universitaire campuservaring te ervaren en universiteiten en professionele connotaties diep te begrijpen.

Met de hulp van hogescholen en universiteiten, in april van dit jaar, hield Jinan Zhensheng School een „middelbare scholierstudent met academici om onderzoek te doen” instructeursvergadering.Het project „Middle School -studenten volgen het academische onderzoek”, onder leiding van Li Shucai. Problemen ontdekken en oplossen.

In mei gingen 14 middelbare scholieren van de Jinan Zhensheng School naar het Future College of Shandong University om onderzoek en praktische activiteiten uit te voeren met het academische team.Middelbare scholieren bezochten het wetenschappelijk onderzoekslaboratorium en hadden een intuïtief begrip van geavanceerde wetenschappelijke onderzoeksapparatuur en onderzoeksmethoden.In de onderzoekssessie kozen studenten verschillende onderzoeksrichtingen op basis van hun interesses en expertise, en onder begeleiding van het academische team hebben ze een reeks uitdagende wetenschappelijke experimenten en onderzoek uitgevoerd.

Steel Steel High School in de provincie Shandong organiseerde ook studenten om universiteiten zoals Shandong University, Shandong Normal University en andere universiteiten binnen te lopen om academische onderzoeksactiviteiten uit te voeren om te luisteren naar studenten om hun groeiervaring en leerervaring te delen.In het Engineering Training Center en Maker Space op de Xinglong -campus van de Shandong University bezochten middelbare scholieren verschillende draaibanken, freesmachines, CNC -machinetools en andere apparatuur om te leren over de toepassing van verschillende robots en kunstmatige intelligentie -apparatuur in alle lagen van het leven, en ervaar werktuigmachines ter plaatse.

Bij Shandong Normal University bezochten Jigukang High School -studenten de bibliotheek, de innovatie van studenten innovatie en ondernemerschap incubatiebasis, tentoonstellingshall voor schoolgeschiedenis en enkele secundaire hogescholen.

Op de lange termijn dient de selectie major ook de toekomstige werkgelegenheid. En de sociale verantwoordelijkheid van verschillende beroepen begrijpt uw ​​professionele neigingen en vormen een carrièreplan dat bij u past.

Wanneer de winter- en zomervakanties, organiseert Jinan nr. 2 Middle School in de provincie Shandong beroepsopvoering en ervaringen op de middelbare school. Verschillende beroepen, en biedt meer informatie en referentie voor hun toekomstige planning, loopbaankeuzes en klassenselectie van klasse.Tijdens het professionele interview- en ervaringsrapport -weergaveactiviteiten die in april van dit jaar zijn georganiseerd door de school, interviewden middelbare scholieren niet -gegenetische erfgenamen, geografische informatieonderzoek en mapping kunstenaars, stedelijke en plattelandsplanners, medische laborateurs, huizenarchiefbeheercarrières en andere professionele mensen.Studenten maakten kleine video’s, PPT, enz., Voelden niet alleen de verantwoordelijkheden en het harde werk van alle lagen van het leven, maar voegden ook een blauwdruk toe voor hun carrièreplanningblauwdrukken in hun hart.

You May Also Like

More From Author